Docs & the World
logo
Reseñas sobre documentales de temática social y ecologista
Te invitamos a visitar nuestro blog sobre documentales, Docs & the World. Si te interesan los temas de nuestros libros, te interesarán los documentales de los que hablamos.
Docs & the World en castellano →
Docs & the World en inglés →
Docs & the World en català →
Séptima generación | Presentació al Hash Marihuana & Hemp Museum de Barcelona
15623
post-template-default,single,single-post,postid-15623,single-format-standard,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Presentació al Hash Marihuana & Hemp Museum de Barcelona

Presentació al Hash Marihuana & Hemp Museum de Barcelona

 

El passat Dia de Sant Jordi, al matí, es va celebrar al (Carrer Ample, 35) la presentació del llibre Plantar cannabis con el corazón, del cannabicultor i activista Juan Reina. L’acte va tenir lloc en un esplèndid palau modernista: el Palau Mornau, integrat en la Ruta del Modernisme de la ciutat, rehabilitat per ser la seu d’una exposició permanent sobre la història i la cultura del cànnabis. El fundador d’aquest museu, Ben Dronkers, així com del Museu original d’Amsterdam i del famós banc de llavors Sensi Seeds, ha escrit el pròleg del llibre.

En la concorreguda presentació, l’autor, Juan Reina, i l’editor, Joan Solé, van exposar el contingut i la finalitat del llibre. Es tracta, en primer lloc, d’un manual pràctic per dur a terme un cultiu natural de la planta i preparar-­‐ne cremes i olis medicinals. Tots els passos estan explicats en detall, amb abundants fotografies idibuixos fets pel mateix autor. Des de l’elecció de la llavor més adequada fins al moment idoni de fer la collita i assecar i curar els cabdells, passant per tota la fase de creixement i les necessàries precaucions contra les plagues, tot està descrit amb precisió. La principal aportació del llibre és la seva fiabilitat pràctica, ja que està basat en l’experiència de dues dècades com a cannabicultor de l’autor, que defensa les pràctiques naturals, ecològiques i ètiques enfront les modalitats de cultiu accelerat i industrial que han aparegut els darrers anys. També l’apartat dels remeis terapèutics està basat en l’experiència.

L’altre aspecte del llibre és el seu vessant d’al·legat activista a favor de la despenalització i la legalització del cànnabis. Es repassa la història de la planta, les causes de la seva prohibició, els interessos i els grups de pressió que la van impulsar.
També es descriuen els beneficis terapèutics que ofereix la planta, així com la multitud d’aplicacions industrials del cànem.

No Comments

Post A Comment